Powеr Plate


Powеr Plate е високо технологичен апарат, използващ принципа на вибрациите, който успешно извежда Wellness процедурите до ново измерение, подобрявайки значително начина на живот, физическите възможности и визията на тялото на всички хора, независимо от начина им на живот и тяхната възраст.

Power Plate използва принципите на Acceleration Training, за да стимулира естествената предразположеност на тялото към вибрациите. Тези вибрации, предавани чрез неговата специалната платформа, пренасят енергийни вълни през цялото тяло, стимулирайки мускулните съкращения между 25 и 50 пъти в секунда, което води до повишаване на мускулния тонус.

За постигането на максимален ефект са достатъчни 15 минутни сесии, три пъти в седмицата, като периода на активно трениране зависи от състоянието на тялото и неговите възможности. Това дава шанс на хора, които нямат възможност да включат активното спортуване в натоварения си график да положат грижи за тялото си, като го направят гъвкаво, стегнато и тонизирано.

Защо толкова кратки сесии с Power Plate дават същите резултати, като тези от една дълга и напоителна тренировка?

Обяснението се крие във вибрациите на Power-Plate. Вибриращата платформа предизвиква ритмични свивания и отпускания на мускулите – до 50 пъти в секунда. По този начин се активират много повече мускулни групи, отколкото при всеки друг вид тренировка.

Апаратът е уникален с това, че създава нестабилност на тялото, като по този начин го кара несъзнателно да изпълнява рефлексивни мускулни действия при всяка вибрация, няколко пъти в секунда. Тези мускулни съкращения се пренасят на  три различни равнини, в съответствие с нормалния инстинкт на тялото и начина, по който то функционира. Резултатът от този тип тренировки е забележително подобрение в силата и издръжливостта на мускулатурата.

Групови тренировки


Всеки човек е различен и уникален – създадени сме социално-ориентирани, комуникативни и любознателни. Статистиката сочи, че над 50% от хората потенциално биха се справили с дадена задача по-добре, ако го правят в присъствието на други хора. Следвайки тази концепция, ние създадохме групови занимания, ориентирани към постигането на резултати, с персонално внимание към всеки един от групата.

Заниманията ни са изключително разнообразни, допълващи се и предизвикателни, а положените ви усилия са основата на една по-функционална и по-здрава физика!Високо, средно и ниско – интензивни, груповите тренировки Ви предлагат пълната възможност да развивате върху всички свои качества, без значение дали търсите баланс, координация, мускулна и/или аеробна издръжливост, тонус, сила и/или ловкост!

Изключително забавен, увличащ и ефективен начин да влезете във форма и поддържате Вашата фитнес-визия! Комбинирането им с персоналните тренировки са гаранция за Вашите перфектни резултати!

Спининг


Спининг (Spinning) е тренировъчна програма, която ние водим под звуците на хитова музика и специално осветление. Трае около 45 минути и представлява комбинация от колоездене и различни серии упражнения за всичките мускулни групи на тялото.Тренираме  на фона на следваща темпото на работа музика и симулираме колоездачна обиколка на открито, като сменяме типа на терена -  хълмове и равнини.

Това от своя страна държи в напрежение абсолютно всички мускули на тялото, което трябва да променя позицията си съобразно това. Тренировката ни обаче не води до натрупване на мускулна маса. Резултатът от нея е изчистване на подкожните мазнини, което става посредством поддържане на по-висок пулс. Това от своя страна повишава телесната температура на организма, което води до усилено горене на мазнини. При една 45 минутна тренировка се изгарят над 500-800 калории.

Въпреки, че е интензивен като натоварване, спинингът е подходящ за хора от най-различна възраст и физическа форма. Множество изследвания и тестове са доказали, че той не натоварва ставите, подобрява състоянието на сърдечносъдовата система, мускулния тонус и издръжливостта. Освен това не се влияе от атмосферните условия и е прекрасен начин за заклетите велосипедисти да останат във форма през цялата година.

При редовно занимаване със спининг може да очаквате:
  • ·    развиване на силно, издръжливо и здраво сърце;
  • ·    по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
  • ·    намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
  • ·    възможност да акумулирате повече енергия;
  • ·    загуба на много телесни мазнини;
  • ·    Стягане и  хармонично оформяне на мускулатурата на тялото.